7 microsites voor IKO Europe met corporate branding

IKO Europe, opgericht in 1972 en onderdeel van de Canadese groep IKO International, is Europees marktleider in dakbekleding (roofing) en dakisolatie producten en diensten. De in België gevestigde bedrijven Atab en Asphaltco, samen met 11 andere Europese divisies, maken sinds 2002 deel uit van de  IKO groep, met wereldwijd meer dan 30 industriële productielocaties in Canada, VS, Frankrijk, UK en de Benelux. IKO telt 3500 werknemers, heeft haar hoofdzetel in Toronto en haar Europese zetel bij Atab in Antwerpen.

Onlangs besloot de Corporate Marketing Manager van IKO Europe om 7 bedrijfswebsites, doorheen de jaren onderhevig aan een forse wildgroei zonder gemeenschappelijke branding of visie) te laten herontwikkelen.

Om dit project te realiseren heeft IKO Europe gekozen voor het webalive Microsites (aka PWP - Pervasive Web Publishing) paradigma. Meer weten?

We leverden 7 websites op, allemaal gebaseerd op één gemeenschappelijke website template.

Wat zijn de voordelen van een microsites aanpak?

7 websites, 7 x onderhoud?
Neen dus. De mastersite dirigeert alle andere sites qua design, huisstijl en andere stijlkenmerken voor alle onderliggende websites. Als de master website verandert, veranderen alle onderliggende microwebsites van structuur, vormgeving en / of huisstijl. Volautomatisch.

Verzuipen in een massa pagina's van de collega's?
Neen dus. De marketingverantwoordelijke verdrinkt niet in het gigantische totaalaanbod van het bedrijf, maar kan zich in zijn acties / boodschappen / aanpak concentreren op zijn eigen doelgroep.

De marketingverantwoordelijke doet zijn ding.
Ja toch. Hij of zij hoeft niet te wachten alvorens "corporate" de promotie van de maand -1 maand te laat- online zet. En kan de eigen website statistieken perfect analyseren. Want het zijn de statistieken van het individueel bedrijf, niet die van "corporate" .

Corporate Marketing verliest de greep op de zaak?
Neen dus. Corporte marketing beslist "big brother-ish" wat de inhoud is van cruciale corporate pagina's in iedere individuele satellietsite. En pusht deze pagina's door de strot van de afdeling / reseller / outlet ... door één eenvoudige klik op de "publiceerknop". In 1 keer, Voor alle deelnemende microsites.

In een notendop.
Met webalive microsites wint U tijd, geld, slagkracht én efficiëntie.

naar het weblog overzicht

IKO Europe - 7 microwebsites

webalive ontwikkelde de moeder-website template voor  de 7 microwebsites, en de webmaster (verre van een ICT nerd, maar een volbloed IKO marketeer) zal zelf -zoals voor alle sites hieronder vermeld- de website inhoud inbrengen. Vergelijk het ontwerp van de moeder-webiste en de branding nuances met de volgende.

Bezoek de 7 IKO microwebsites

ATAB Dakwerken | Antwerpen

www.atabdakwerken.be

IKO Enertherm | Nederland

www.enertherm.nl

Bitasco | Nederland

www.bitasco.nl

IKO Asphaltco Contracting | Vilvoorde

 www.asphaltcocontracting.be

Braber Dakmaterialen | Nederland

www.braberdakmaterialen.nl

IKO Sales Europe | Ham

 www.iko.be

EasyShingles | Ham

easyshingles.com (comming soon...)